ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΡΘΡΑ

Οδηγός για όταν Ξεσπά Πυρκαγιά

 Οδηγός για τη Δράση όταν Ξεσπά Πυρκαγιά (10 Βήματα)
  1. Κρατήστε την ψυχραιμία σας: Όταν αντιληφθείτε την πυρκαγιά, προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι και να σκέφτεστε λογικά.
  2. Ειδοποιήστε τις Αρχές: Καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική (199) και ενημερώστε τους για την τοποθεσία της πυρκαγιάς και τον τύπο του κτιρίου.
  3. Προσπαθήστε να κατασβήσετε τη φωτιά μόνο αν είναι ασφαλές: Χρησιμοποιήστε μόνο πυροσβεστήρα ή κάδους με νερό για να κατασβήσετε την πυρκαγιά, αν είναι εφικτό.
  4. Εγκαταλείψτε την Περιοχή: Αν η πυρκαγιά είναι μεγάλη ή αν δεν μπορείτε να την ελέγξετε, εγκαταλείψτε αμέσως την περιοχή.
  5. Κλείστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα πίσω από σας καθώς αποχωρείτε: Για να περιορίσετε την εξάπλωση του καπνού και των φλογών, κλείστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα πίσω από σας.
  6. Χρησιμοποιήστε υγρές πετσέτες ή ρούχα: Αν τα μονοπάτια εξόδου είναι καπνισμένα, καλύψτε το πρόσωπό σας με υγρές πετσέτες ή τα ρούχα σας για να αποτρέψετε την εισπνοή του καπνού.
  7. Αποφύγετε το ασανσέρ: Ποτέ μην χρησιμοποιείτε το ασανσέρ κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς.
  8. Μην επιστρέφετε πίσω: Μόλις βγείτε από τον κίνδυνο, μην επιστρέφετε πίσω μέχρι να είναι ασφαλές να το κάνετε.
  9. Εξοικειωθείτε με τους ανιχνευτές καπνού: Εάν βρίσκεστε σε κατοικία, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τους ανιχνευτές καπνού και γνωρίστε τις διαδρομές διαφυγής στον χώρο σας.
  10. Συνεργαστείτε με τις αρχές και τις πυροσβεστικές υπηρεσίες: Συνεργαστείτε με τις αρχές και τις πυροσβεστικές υπηρεσίες κατά την κατάσβεση της φωτιάς και την παροχή βοήθειας σε περίπτωση κρίσης.

Να θυμάστε πάντα ότι η προστασία της ζωής και της ασφάλειάς μας πρέπει να είναι προτεραιότητά μας σε κάθε περίσταση. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε και να σας παρέχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστάσεων.

#Πυρκαγιά #ΚιάλαςΙατρικά #ΠρώτεςΒοήθειες #Ασφάλεια

Ετοιμοι να Προστατεύσουμε τις Ζωές σας! 🚒🧯🏠